De kat is goed ziek bij Meervogels‘31

Akersloot – Het was zondag voor de Meervogels-supporter even doorbijten: waar Meervogels 2 zichzelf in de ochtend ook al in de voet schoot en met 2-1 verloor van LSVV 2, was het in Tuitjenhorn helemaal ‘van een koude kermis thuiskomen’.

Door Nico Adrichem

Als je na een half uur had gezegd dat we een goal zouden tegen krijgen, had men dat slecht kunnen geloven. Een 0-1 voorsprong, die toch echt ruimer had moeten zijn (strafschop door Stan Kaandorp), maar vooral een kansloos Hollandia T als het om offensieve daden ging. Meervogels haalde de trekker niet over en tot overmaat van ramp kregen de Akersloters in de 45e minuut de kous op de kop. Een onschuldig duel deed de scheids besluiten dat de bal op de stip moest: 1-1.

Na rust kwam het niet meer goed: een zeer opportunistisch spelend Hollandia T maakte goed gebruik van de wind en dwong erg veel vrije trappen af, die voor direct gevaar zorgden. Uit twee van die momenten, die oliedom werden weggegeven, werd de matig keepende Cas Hoogland verschalkt. Tussendoor was een goede actie van de enige voldoende bij de geelzwarten, Thom van Diepen, nog goed voor de gelijkmaker van Tom Adrichem. Eindstand: 3-2.

Dat de drie punten niet meegingen en zelfs een gelijkspel niet over de streep ging, is stof tot nadenken voor het gehele team en begeleiding. Nu al acht punten verloren en erger, een zwalkend team. Defensief zeer kwetsbaar, geen cohesie tussen middenveld en aanval en gebrek aan ‘boerenslimheid’. Eigenlijk kan het vanaf nu alleen maar beter: laat de doordeweekse bekerwedstrijd tegen HCSC uit den Helder daarvoor de eerste opmaat zijn.