De gym+-klas van het Bonhoeffercollege

Castricum – Als je op het Bonhoeffercollege komt, dan kom je in één van de volgende brugklassen: mavo/havo, havo/vwo of gym+. Als je een havoadvies of hoger hebt, kun je kiezen tussen de ‘reguliere’ havo/vwo brugklas of de gym+-klas. Maar wat is nu precies de gym+-klas?

In de gym+-klas (een combinatie van gymnasium en plusklas) krijg je op een andere manier les. Je gaat soms wat sneller door de stof heen zodat er ruimte is voor wat extra’s en soms wat langzamer zodat er ruimte is voor verdieping. Leerlingen die kiezen voor deze gym+-klas zijn leergierig, zelfstandig, nieuwsgierig, onderzoekend en houden van uitdaging.

Het gymnasiumgedeelte van de gym+-klas zie je terug in het vak GLTC, oftewel Griekse en Latijnse taal en cultuur. In de brugklas ligt de focus op Latijn. Je leert al redelijk wat woordjes, de grammatica en natuurlijk leer je over de goden en mythen. In de laatste periode van het jaar begin je met het Griekse alfabet. Met de gym+-klas ga je ook een dagje naar het Archeon en de klas doet mee aan de gymnasium-activiteitendag. Aan het einde van de gym+-klas stroom je door naar het havo, het atheneum of het gymnasium. (Foto: aangeleverd)