De Duynkant gaat weer open

Castricum – Informatiecentrum en expositieruimte De Duynkant van de Werkgroep Oud-Castricum aan de Geversweg gaat weer open. De uitgebreide tentoonstelling rond drie dagboeken uit de Tweede Wereldoorlog is opnieuw te bezichtigen. Op zondag 4 juli tussen 13.30 en 16.00 uur zijn bezoekers voor de eerste keer welkom. Daarna is de tentoonstelling zoals gebruikelijk om de twee weken op zondagen geopend.

De digitale nieuwsbrief voor belangstellenden in de activiteiten van de werkgroep Oud-Castricum is vorige week verzonden. Daarin stelt John Hommes zich voor. Hij heeft sinds medio mei de voorzittersfunctie van Peter Sibinga overgenomen. Verder in de nieuwsbrief een vooruitblik op de inhoud van het 44e jaarboek dat in het najaar wordt gepresenteerd. De laatste eigenaar van een Castricums icoon, café en restaurant De Rustende Jager, voordat het pand verkocht en gesloopt werd, vertelt zijn verhaal. Ook in het jaarboek aandacht voor de 23-jarige ambtsperiode van burgemeester Smeets, de muzikale duizendpoot Jan van der Schaaf en de familie Admiraal. Op de website van Oud-Castricum (www.oud-castricum.nl) worden regelmatig nieuwe berichten geplaatst. Bijvoorbeeld korte columns over verschillende onderwerpen, zoals recent over kapitein Rommel en over de stoomtram door Castricum. Ook zijn er tal van artikelen te vinden uit de jaarboeken. Bij elk artikel en column kan een reactie worden geplaatst of een vraag gesteld. Die zullen graag worden beantwoord.

Op de foto:
De doortocht van de Canadese troepen in mei 1945. Op de achtergrond café-restaurant De Rustende Jager dat in 1976 werd afgebroken. (Foto: Oud-Castricum)