De Dog wordt kampioen in spektakelstuk

In drie jaar van de vierde klasse naar de eerste klasse….dat is het verhaal van het eerste zondagsteam van tennisvereniging De Dog. Na twee kampioenschappen op rij was het gevoel bij de mannen van de Dog dat er dit jaar gestreden zou moeten worden om degradatie te voorkomen. Hoe anders kan het lopen.

Werden er in de eerste competitiedagen nog wat punten verspeeld, zo veel beter liep het de laatste drie speeldagen. Elke week liep de de Dog een puntje in op naaste concurrent Brederode en laat dat nou de tegenstander zijn in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen. Met een exact gelijke stand werd de wedstrijd van het jaar aangevangen. Zelfs in aantal sets stonden de ploegen gelijk.

In de wetenschap (in welke opstelling) de tegenstander zou gaan spelen werd de opstelling van de Dog iets wat (tactisch) aangepast. Mark Bonekamp mocht , onder grote publieke belangstelling, aanvangen tegen de eerste speler van Brederode. Dat Mark ruim verloor wat  ingecalculeerd en zeker geen schande. Mark bood zeer goed tegenstand, maar op de belangrijke punten wat de tegenstander simpelweg de betere. Uitslag 3-6 2-6. Tweede man Frank Klein speelde een heerlijke wedstrijd en liet geen spaan heel van zijn tegenstander. Met krachtig aanvallend tennis ging Frank er met een 6-3 6-1  overwinning van door. Derde man Marco Zoeteman speelde, ondanks een hamstringblessure, een solide partij. Zijn directe tegenstander was net zo vast als Marco maar maakte op de cruciale punten de fout. Na twee lange sets wist Marco met de zege aan de haal te gaan. Uitslag 6-3 7-5. Vierde man Don van der Kleij trof het niet met zijn tegenstander. Deze vierde man van Brederode had jarenlang op top niveau gespeeld in de landelijke divisie(s) en kwam net terug van lang blessureleed. Don deed alles wat in zijn mars lag, maar helaas wat dit niet genoeg. Uitslag 3-6 5-7. Tussenstand na de enkelspelen 2-2.

Eerste dubbel koppel Menno Kuik en Frank Klein maakte er een prachtig tennisspektakel van. Met zeer fraaie rally’s aan beide kanten wat het voor het publiek werkelijk genieten. Na een zeer gelijkopgaande wedstrijd van ruim twee uur waren het Menno en Frank die uiteindelijk met de winst aan de haal gingen. Uitslag 7-5 6-7 7-5. Met recht mag vermeld worden, dat dit veruit de mooiste partij van de gehele competitie was. Zowel Frank, Menno alsmede de tegenstanders haalden een heel hoog niveau waardoor de zege uiteindelijk des te mooier was !

Aan tweede dubbel Jeroen Duinmaijer en Robin van Rijssel was dus de taak het alles beslissende punt binnen te halen. In de wetenschap dat dit de wedstrijd van het jaar was sloeg bij beide mannen de zenuwen toe. Werd de eerste set nog makkelijk gewonnen, de tweede set werd met ruime cijfers verloren. De alles beslissende derde set moest de beslissing van de dag (competitie) worden. En gelukkig hervonden Jeroen en Robin, onder massale toejuichingen, hun ritme en werd de derde set met 7-5 binnengesleept.

Met een 4-2 overwinning op zak, wat precies genoeg was om Brederode op een allesbeslissende achterstand van één punt te zetten, stortten de mannen van de Dog zich in het feestgedruis en werd de platte kar van stal gehaald.

Volgend jaar wacht de eerste klasse……wie had dat ooit gedacht.