De boom van de maand: Red Summer

Castricum – De werkgroep ‘Bomen over bomen’ is zeer verheugd dat meerdere mensen hebben gereageerd op de oproep van vorige maand om een boom te nomineren. Alle inzenders hebben inmiddels van de vrijwilligers een antwoord ontvangen. Voor deze maand is de keus gevallen op de bloeiende appelboom van Joke Beentjes, omdat de maand mei zowel bloeimaand als herdenkingsmaand is en haar verhaal daar prachtig op aansluit.

Joke motiveert haar nominatie als volgt: ,,Dit is mijn lievelingsboom. Het is een Red Summer, zij staat voor kracht. Als je de appel doorsnijdt, zie je wit vruchtvlees en een rood hart. Deze boom heb ik gekocht op de sterfdag van mijn moeder, omdat zij ook een krachtige vrouw was. Ik kon destijds kiezen tussen een laag- of hoogstammige boom en ik heb voor hoogstammig gekozen. Mijn moeder was dan ook een vrouw die kaarsrecht liep. Krachtig en trots.’’

Heeft u ook een mooie foto met een verhaal over uw lievelingsboom en wilt u hem ook in de krant als boom van de maand zien staan? Stuur dan een mailtje naar ‘Bomen over Bomen’ via info@transitiecastricum.nl met de foto van de boom en het bijbehorende verhaal.