Dave van Kuilenburg ziet sterretjes

Akersloot – Mountainbiker Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft donderdagavond met minimaal verschil de rit in de serie om de OIT Mountainbike Cup gewonnen. Naar de deelnemerslijst gekeken moest het deze avond vanwege de zware bezetting wel een heel spannende aflevering worden op sportpark De Cloppenburch. Maar de praktijk  leek in het begin lange tijd heel anders te gaan worden.

Met waarschijnlijk de gedachte dat de eerste klap een daalder waard was ging Dave van Kuilenburg van start. Walter van Kuilenburg en Vincent Beentjes, amper bekomen van de inspanningen bij de 5 van Schoorl, hadden geen antwoord op de – naar het leek – onbesuisde actie van de jongste van de Van Kuilenburgen. Het gat tussen leider Dave en de directe achtervolgers onder leiding van het duo Walter van Kuilenburg en Vincent Beentjes werd alsmaar groter, omdat Dave van Kuilenburg op een gegeven moment wel vijftien seconden sneller reed over een omloop en de rest in geen velden of wegen te zien was. Op het moment dat Vincent Beentjes zich wist te ontdoen van zijn metgezel Walter van Kuilenburg gingen de rondetijden parallel lopen.

Helemaal kapot

Niet veel later stokte het tempo bij Dave van Kuilenburg volledig, maar omdat zijn voorsprong zo groot was, dacht niemand dat het nog spannend kon worden. De toeschouwers hadden echter niet door dat het inzakken van Dave echt was en dachten dat hij een spelletje speelde met Beentjes. De werkelijkheid bleek anders: hij was helemaal kapot. Het scheelde maar weinig of Vincent Beentjes had Dave nog achterhaald of zelfs voorbij gestoken.

Met zijn allerlaatste krachten wist de moegestreden Dave van Kuilenburg zich over de meet te slepen, waarbij hij de laatste omloop alleen maar sterretjes had gezien en stortte hij ter aarde. Ben Visser reed een zekere en degelijke wedstrijd achter het leidende trio, waarvan Walter van Kuilenburg tussentijds nog van de fiets moest wegens lek. Hij kon later nog inhaken bij het duo Wout Bakker met daarachter de winnaar van de week ervoor: Alwin Hes.

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Vincent Beentjes, Castricum; 3. Ben Visser, Egmond aan Zee; 4. Wout Bakker, Heiloo; 5. Alwin Hes, Bakkum; 6. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 7. Chris Kemp, Egmond aan den Hoef; 8. Barry Schrama, Akersloot.