Dave van Kuilenburg weer iedereen de baas

Akersloot – Mountainbiker Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft evenals de week ervoor de overwinning behaald in de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de OIT Mountainbike Cup. De grote opkomst voor de rit op sportpark De Cloppenburch kon de voorbode zijn voor een spannende strijd tussen meerdere kanshebbers. Welk dier het nu het ook alweer was, dat zijn neus meerdere keren kon gaan stoten aan diezelfde steen; Ron Boendermaker leek dat beest te gaan worden, die dat zou kunnen gaan overkomen.

Direct na de start ging Boendermaker er weer als een dolle stier in, zonder zich ook maar iets te willen herinneren hoe dat de laatste keer was afgelopen. Toen stond hij bijna half koers helemaal kapot aan de kant te kijken hoe die anderen de koers opgebouwd hadden. Wel beloofde hij zichzelf het de volgende keer beter aan te gaan pakken. Deze nieuwe zichzelf beloofde aanpak was hij ogenschijnlijk weer helemaal vergeten, want weer was hij als eerste uit de startblokken geschoten en had daarmee een honderdtal meters voorsprong genomen.

Al na dik een ronde wist Dave van Kuilenburg hem tot de orde te roepen en naar plek twee te verwijzen. Deze inspanning had Boendermaker wel de nodige energie gekost, zodat hij geen antwoord meer had op de actie van Dave van Kuilenburg. Positief voor Ron Boendermaker was dat hij zich herpakte, zijn weg vervolgde en zijn krachten wist in te tomen. Daarmee wist Boendermaker zich in het tweede gelid achter Dave van Kuilenburg te handhaven, maar ook Vincent Beentjes en het gezamenlijk optrekkende duo Walter van Kuilenburg/Wout Bakker achter zich te houden.

Nieuwkomers

Onder de deelnemers waren ook twee nieuwkomers, te weten Rene Groot en Michel Belleman, vaders van bij KPB fietsende jeugd. Eerstgenoemde Groot diende bewijs te leveren zijn buurvrouw Yvonne Zomerdijk tegenstand te kunnen bieden. Deze uitdaging leverde een samen opgaand gevecht op, waarin zij zich niet van elkaar konden verlossen en in remise eindigden. De andere nieuweling Michel Belleman had Maurice Kauffman als leidsman, maar raakte toch op zeker moment even het spoor bijster en sloeg daarbij een gedeelte van de af te leggen route over. Zo laag als de drempel voor deelname is voor deze KPB meeting, zo onverbiddelijk is de jury om een eerlijke uitslag op papier te krijgen. Niet Piet Veldt, die doorgaans de rijen sluit, maar Michel Belleman kreeg die eer wegens het niet reglementair volgen van het parcours.

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 3. Vincent Beentjes, Castricum; 4. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 5. Wout Bakker, Heiloo; 6. Bas Groos, Krommenie; 7. Rene Groot, Limmen; 8. Yvonne Zomerdijk, Limmen; 9. Maurice Kauffman, Beverwijk; 10. Barry Schrama, Akersloot; 11. Piet Veldt, Akersloot; 12. Michel Belleman, Heiloo.