Dave van Kuilenburg simpel naar overwinning

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft donderdagavond met overmacht de wekelijkse mountainbikewedstrijd gewonnen. Dat het een eenvoudige zege zou gaan worden, leek van te voren niet zo’n zekerheid. Naast Dave van Kuilenburg stonden daar immers de eerdere winnaars broer Walter, Vincent Beentjes en Wout Bakker naast hem aan de startlijn. Wel opgemerkt dient te worden, dat die zeges meestal werden behaald als de jongste van de broers Van Kuilenburg niet aan de start stond of halverwege zijn deelname moet staken.

Onder aanvoering van Dave van Kuilenburg werd de eerste ronde ingezet met in zijn spoor achtereenvolgens Vincent Beentjes, Walter van Kuilenburg, Wout Bakker en slechts voor even Bas Goos. Laatstgenoemde Goos mocht ver in de middenmoot een eenzaam vervolg geven aan zijn wedstrijd. De rondentijden van de kopgroep schommelden iets boven de vijf minuten met voor Dave van Kuilenburg zelfs een aantal van exact vijf minuten. Dit kleine verschil was er toch de oorzaak van, dat er een gaatje werd geslagen tussen leider Van Kuilenburg en zijn eerste volgers.

Finale

Het verschil van die slechts tien tellen per omloop zorgde er voor, dat het na drie rondgangen toch een behoorlijk gat werd, dat gaande het vervolg tot een niet overbrugbare achterstand leidde. In de finale kon latere winnaar Dave van Kuilenburg piano naar de streep rijden. Hieraan voorafgaand leek Wout Bakker nog een naderingspoging te gaan ondernemen op Walter van Kuilenburg, maar hij zag toch snel in, dat dit niet tot resultaat ging komen. Bakkertje uit Heiloo merkte al snel, dat het een heilloze missie werd en viel terug in een lagere versnelling. Naast Bakker was ook Walter van Kuilenburg aan het eind van zijn latijn, maar hij kon toch nog zijn al vroeg ingenomen derde plek op het podium vasthouden. Piet Veldt zat zelfs zo in een flow, dat hij de reglementair verplichte ronde nog dapper tot een eind bracht.

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Vincent Beentjes, Castricum; 3. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 4. Wout Bakker, Heiloo; 5. Bas Goos, Heiloo; 6. Barry Schrama, Akersloot; 7. Piet Veldt, Akersloot. (Foto: KPB)