Dave van Kuilenburg rijdt steeds harder

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft donderdagavond op sportcomplex De Cloppenburg andermaal de klok voor hem stil laten staan met de snelste tijd. Het zou een verbeten strijd gaan worden tussen Dave van Kuilenburg, Vincent Beentjes (Castricum) en Alwin Hes (Bakkum).

Al bij de eerste doorkomsten werd duidelijk dat het wel strijd werd, maar niet meer dan dat. De rondetijden van Dave van Kuilenburg bleven in het begin zelfs onder de vijf minuten, waar Beentjes en Hes daar ruim boven scoorden. Toen laatstgenoemden om en nabij halfkoers met pech moesten afhaken, kon voor de opengevallen plekken op het podium door Wout Bakker uit Heiloo en thuisrijder Bob Scholten gevochten gaan worden. Bob Scholten wist uiteindelijk de derde plaats achter Wout Bakker te bereiken en snoepte terloops ook weer bijna een minuut van zijn tijd af op het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement.

Aanval op de snelste tijd

De winnende tijd van 50.44 minuut over de tien omlopen toonde aan dat Dave van Kuilenburg de afgelopen periode zeer goed presteerde. Kijkende naar de allersnelste tijd (49.34 minuut) van Lars Volkers uit Schagen, gereden vorige zomer onder ideale omstandigheden, lijkt het moment te gaan komen dat deze tijd aan diggelen wordt gereden. Door wie dat gaat gebeuren wordt een inkoppertje. Als de jongste van de Van Kuilenburgen nu, onder niet sublieme omstandigheden, een minuut boven die tijd van Volkers rijdt, dan moet het nog sneller kunnen als de temperatuur stijgt en ook de wind gunstig is. Vooralsnog moeten de renners het doen met de condities behorend bij deze tijd van het jaar en er van uit gaan dat er betere tijden komen. Door de coronamaatregelen met de daarmee gepaard gaande avondklok wordt volgende week donderdag 28 januari  gestart om 19.15 uur.

Uitslag

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo (50.44 min); 2. Wout Bakker, Heiloo (53.25 min); 3. Bob Scholten, Akersloot (55.10 min, PR); 4. Koen Konst, Castricum (56.44 min); 5. Jelte Buur, Akersloot (58.53 min); 6. Ron Konijn, Akersloot (59.13 min); 7. Vincent Beentjes, Akersloot.