Dave  van Kuilenburg pakt op gemak de zege

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo is donderdag de winnaar geworden van de mountainbikewedstrijd om de OIT Cup. Mede door de matige belangstelling was het voor Dave van Kuilenburg bijna een peulenschilletje het wedstrijdverloop naar zijn hand te zetten.

Al meteen was Van Kuilenburg op sportpark De Cloppenburg samen met Ben Visser aan de haal gegaan. Een poos kon Visser aanklampen in het wiel van Van Kuilenburg, maar dit voor hem te hoge tempo deed hem besluiten zijn eigen snelheid te volgen. Hiermee kon Ben Visser toch nog duidelijk buiten bereik van zijn achtervolgers blijven. Hiervan was Michel Belleman de ‘best of the rest’ en kwam hiermee, naast eerdere mooie uitslagen in de voorbije weken, in het bezit van een verdienstelijke derde plaats. Voordat het zover was kon Dave van Kuilenburg gestaag bouwen aan zijn voorsprong op Ben Visser. Zodra dat gevaar geweken was, kon hij zijn tempo naar een soort trainingsniveau terugschroeven en zelfs, toen hij over de streep kwam en Piet Veldt zijn laatste omloop startte, het nog opbrengen een ronde als aanjager te fungeren om op die manier Piet Veldt  zijn snelste ronde van de avond te bezorgen.

Uitslag

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Ben Visser, Egmond aan Zee; 3. Michel Belleman, Heiloo; 4. Barry Schrama, Akersloot; 5. Piet Veldt, Akersloot.