Dave van Kuilenburg pakt iedereen in

Akersloot – Mountainbiker Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft donderdag de wekelijkse rit om de OIT Mountainbike Cup op zijn naam geschreven. Door het droge weer van de afgelopen weken leek de start op sportpark De Cloppenburch wel een momentopname uit de wielerklassieker Parijs-Roubaix, waarin de renners door een wolk van stof aan het zicht werden onttrokken. Hieruit kwam Dave van Kuilenburg als eerste tevoorschijn met alle anderen in zijn wiel.

Na even te hebben geprofiteerd van zijn stuwende kracht, was zijn tempo voor de meesten te hoog gegrepen. Ben Visser wist zich lang te focussen op de positie van de leider en zijn achterstand te beperken. Toch was hij niet bij machte in het wiel te komen en moest zelfs in het verdere vervolg een grotere achterstand toestaan. De volgers reden verbrokkeld achter elkaar aan, waar de opstomende Vincent Beentjes, na even in het wiel van Walter van Kuilenburg op adem te zijn gekomen, nog op zoek ging naar de nummer twee in koers Ben Visser.

Het bleef voor Beentjes bij zoeken, want de aansluiting kon hij niet maken. Alwin Hes reed een gedegen koers en kon zich handhaven in de middenmoot. Opvallend was weer het uitstappen van Ron Boendermaker, net zoals bij zijn meest recente deelname van een paar weken geleden. Was het nu dit keer een zware training van de voorgaande dag, een mechanisch dingetje of moet het gezocht worden in de mentale hoek; de toekomst zal het leren.

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Ben Visser, Egmond aan Zee; 3. Vincent Beentjes, Castricum; 4. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 5. Alwin Hes, Bakkum; 6. Wout Bakker, Heiloo; 7. Barry Schrama, Akersloot; 8. Piet Veldt, Akersloot.