Dave van Kuilenburg pakt het slimmer aan

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft donderdagavond de winst in de tweede rit van de kwartaalreeks om de OIT Mountainbike Cup in de wacht gesleept. Waar het gebruikelijk was, dat Ron Boendermaker er na de start op sportpark De Cloppenburch als een haas vandoor ging, stak Dave van Kuilenburg er dit keer een stokje voor.

Met een pikstart wist Van Kuilenburg de koppositie voor zich af te dwingen, waar Boendermaker niets anders restte zich daar naar te voegen en in diens wiel te volgen. De met meer techniek begaafde Van Kuilenburg wist zodoende zijn wil op te leggen aan de woest rijdende volger. In de voorbije tijd werd al eens gevreesd voor een confrontatie met een obstakel en zo geschiedde het deze keer. Al vrij snel na het begin krulde Boendermaker zich, door zijn gedrevenheid, bij een opeenvolging van kombochten om een van de bomen.

Huiswaarts

Naast wat beurze benen, maar met een ongeschonden fiets, zou hij zijn weg als een ware Van der Poel hebben kunnen vervolgen, maar hij koos direct voor het opladen van zijn fiets achterop zijn auto en keerde huiswaarts. Hierna kon Dave van Kuilenburg, zonder noemenswaardige druk, zijn koers later zegevierend afsluiten. Wout Bakker, Vincent Beentjes en Alwin Hes moesten verder onderling zien uit te maken hoe de verdere verdeling van de podiumplekken gingen worden. Wout Bakker reed in eerste instantie na het wegvallen van Boendermaker fier op een tweede positie, maar in het verdere verloop dreigde gevaar van een oprukkende Vincent Beentjes en de niet capitulerende Alwin Hes.

Nadat Bakker in de kraag was gegrepen door Beentjes, zou het vanzelfsprekend zijn geweest als Beentjes verder de kastanjes uit het vuur zou hebben geraapt, maar hij koos voor een rust moment in het wiel van Bakker. Wout Bakker voelde zich hier wel content bij en kon op die manier op de technische stukken inhouden en op de snelle stroken alert blijven op een aanval van Vincent Beentjes. Daar bij Beentjes het nekkie er bijna af was, bleven deze verrassingen achterwege. Het zekere voor het onzekere nemende, plaatste Bakkertje op het laatste rechte stuk met zijn resterende adem nog een splijtende versnelling waarop Beentjes het antwoord schuldig bleef.

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Wout Bakker, Heiloo; 3. Vincent Beentjes, Castricum; 4. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 5. Barry Schrama, Akersloot. (Foto: KPB)