Dave van Kuilenburg op gemak naar winst

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo is in de laatste wedstrijd van de kwartaalreeks om het OIT mountainbikeklassement vrij relaxed naar de winst gereden. Onder een mooie sterrenhemel met een paar graden onder nul waren de renners afgereisd naar het technische mountainbikeparcours op sportpark De Cloppenburch. Dit om hun laatste kans te wagen punten te scoren voor de voornoemde serie over dertien weken. Van deze dertien weken dienen er tien te zijn geweest waarin een uitslag gereden is om in het totaalresultaat te worden opgenomen. Voor sommigen was het erop of eronder of ze de tien eindscores zouden halen.

Dave van Kuilenburg zou winnaar zijn geworden met alleen maar eerste en tweede plekken, maar omdat hij tot negen uitslagen komt, doet hij niet mee voor het overallklassement. Piet Veldt daarentegen, alle dertien wedstrijden uitgereden in de achterhoede, moest alleen Walter van Kuilenburg als winnaar erkennen met tien betere uitslagen. Ook deze laatste keer was Dave van Kuilenburg de sterkste, maar dat openbaarde zich pas in de finale. Gezamenlijk met broer Walter was Dave na de start op avontuur gegaan maar wel met al het kopwerk overlatend aan Walter. Door de goede broederlijke relatie liet Walter zich dat gebeuren, maar toch moest er een winnaar komen.

Laatste twee omlopen

Normaal na al dat kopwerk zou dit als dank moeten resulteren in een zege voor Walter, maar zover bleek deze liefde niet te gaan. Pas bij het ingaan van de laatste twee omlopen kwam het spel op de wagen en waren alle kastanjes die Walter daarvoor uit het vuur voor Dave gehaald had vergeten. Als een pijl uit een boog wist Dave van Kuilenburg een gat te slaan met daarna nog iets meer gas erop en de vogel was gevlogen. Daarna kon Dave ontspannen, na bijna de hele koers in het wiel geprofiteerd te hebben, zijn broer Walter het nakijken geven, maar toch niet kon verhinderen dat Walter de winst in de OIT-cup pakte en zodoende de totaal winst voor Akersloot, zijn huidige woonplaats, wist veilig te stellen. Michel Denneman, net als Dave van Kuilenburg woonachtig in Heiloo, mocht na zijn vijfde deelname, evenals de week ervoor plaatsnemen op trede drie van het podium.

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Michel Denneman, Heiloo; 4. Sjaak Ranzijn, Schoorl; 5. Piet Veldt, Akersloot.