Dave van Kuilenburg op eigen kracht naar zege

Akersloot – Mountainbiker Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft donderdagavond een ruime zege behaald in de wekelijkse rit om de OIT Mountainbike Cup. De omstandigheden waren ideaal met weinig wind, temperaturen iets boven nul en zoals altijd de perfecte conditie van het parcours op sportcomplex De Cloppenburch. Waar het meestal de oudere broer was van Dave van Kuilenburg die de vruchten mocht plukken van de gebroederlijke samenwerking, lagen de kaarten nu anders door de afwezigheid van Walter van Kuilenburg.

De strijd werd er nu een onder het motto: ik kwam, zag en overwon. Meteen na het vertrek gaf Van Kuilenburg er blijk van er geen gras over te willen laten groeien door er direct als een speer van door te gaan, iedereen verbijsterd achterlatend. Na dit aan de boom schudden waren al zijn tegenstanders gedegradeerd tot strijders ver achter het front. Met het afleggen van de omlopen in tijden van iets boven de vijf minuten met een maximale marge van tien seconden tussen de snelste en minst snelle, wist Dave van Kuilenburg in deze editie totaal twaalf ronden af te raffelen. Koen Kunst deed – als dappere strijder – zijn best, maar kwam in geen velden of wegen in een situatie waarbij hij Dave van Kuilenburg zou kunnen gaan bedreigen.

De tweestrijd tussen Henk Jan Verdonk senior en Barry Schrama was nog het meest spannend, doordat heel lang onzeker bleef wie plek drie op het podium zou gaan innemen. Het initiatief was wel steeds in handen van Verdonk senior, die al het kopwerk voor zijn rekening nam met Barry Schrama als een schaduw volgend in zijn wiel. Tot het moment daar was en hij dacht dat de verdienste bij hem lag met een pittige versnelling als wapen, waarvoor Schrama  het hoofd moest buigen. Toch had het weinig gescheeld of Barry Schrama wist terug te komen tot aan het wiel van zijn man van het eerste uur door een alles of niets poging, maar hij bleef steken op een honderdtal meters.

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Koen Konst, Castricum; 3. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 4. Barry Schrama, Akersloot.