Dave van Kuilenburg onbetwiste winnaar

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft donderdagavond op een vrij eenvoudige manier de wekelijkse rit voor het OIT-mountainbikeklassement gewonnen. Onder een heldere sterrenhemel met weinig wind bonden de deelnemers op sportpark De Cloppenburch de strijd met elkaar aan. Daar waar overal afgerekend dient te worden met een zompige ondergrond, blijft dit mountainbikeparcours daarvan gevrijwaard en kan hierop zodoende onder alle omstandigheden worden gefietst.

Het waren, evenals een week eerder, de gebroeders Van Kuilenburg die als eersten de aanzet gaven tot een ontsnapping en die na later bleek de beslissende te zijn geweest. Op weg naar de eerste en tweede plek moest Walter door het hoog opgelegde tempo van Dave af en toe een gaatje laten vallen, om dit even later weer te dichten. Dit proces herhaalde zich een aantal keren, met als gevolg dat dit Walter niet in de koude kleren ging zitten. Nadat het wiel van de nieuwe mountainbike van Dave definitief uit het zicht van Walter verdwenen was, overkwam hem in de finale ook nog eens pech.

Na nog eenmaal in koers te zijn teruggekeerd, was het vervolgens definitief met de koopman gebeurd en kon hij zodoende fluiten naar de jacht op punten voor het OIT-regelmatigheidsklassement, waarvoor Walter nog goed in de markt staat. Door dit uitvallen kreeg Marcel Belleman de tweede plek in zijn schoot geworpen. Hierachter leverden Barry Schrama en Sjaak Ranzijn een strijd op bijna leven en dood, die uiteindelijk in het voordeel van Ranzijn eindigde. Piet Veldt maakte, evenals winnaar Dave van Kuilenburg op zijn nieuwe fiets, de eerste vijf compleet.

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Marcel Belleman, Heiloo; 3. Sjaak Ranzijn, Schoorl; 4. Barry Schrama, Akersloot; 5. Piet Veldt, Akersloot.