Dave van Kuilenburg met mazzel naar winst

Akersloot – Mountainbiker Dave van Kuilenburg uit Heiloo is donderdagavond op een fortuinlijke manier aan de winst geholpen  in de wekelijkse tijdrit op sportpark De Cloppenburch. Dit keer geen Henk Verdonk junior als snelste in het weekklassement van de Kids and Parents Bikeschool (KPB). Hij was overigens wel de snelste rijder op het moment dat hij half koers met kettingbreuk het strijdtoneel moest verlaten.

Met tijden van ruim onder de 5.10 minuten raffelde Verdonk junior zijn omlopen af en leek daarmee afgetekend naar de zege te gaan rijden, totdat hij na vijf keer de streep te hebben gepasseerd door voornoemd euvel aan de kant stond. Achter de pechvogel was Vincent Beentjes als tweede vertrokken met op de gebruikelijke dertig seconden afstand Dave van Kuilenburg. Op zijn eigen agressieve en gedreven wijze ging hij op jacht naar Beentjes. De kloof werd steeds kleiner en eenmaal aangesloten en voorbij gestreefd wist Beentjes nog eventjes bij Van Kuilenburg aan te klampen, waarna snel de pijp leeg was en zijn kop eraf.

Een gelijk verloop was te zien bij het duel tussen Henk Jan Verdonk senior en de daarvan op dertig seconden vertrokken Vincent Tiebie. Alsof het een uitruk betrof ging de vrijwillige brandweerman van Akersloot uit het vertrek om binnen een mum van tijd good old Henk Jan Verdonk senior te verschalken. Maar nadat Vincent Tiebie daarna afstand had genomen van de vader van Verdonk junior, kwam deze pas op stoom en raakten de rollen omgekeerd. Met deze tempoversnelling van ongeveer twintig seconden per ronde sneller dan Tiebie, wist Verdonk senior zijn kansen te keren en Vincent Tiebie slechts tot nablussen te dwingen.

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo (51.45 min); 2. Vincent Beentjes, Castricum (53.11 min); 3. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (60.12 min); Vincent Tiebie, Akersloot (61.17 min).