Dave van Kuilenburg met gangmaking naar snelste tijd

Akersloot – Mountainbiker Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft na een spannende tweestrijd vorige week donderdag de snelste tijd weten te klokken in de wekelijkse tijdrit op sportpark De Cloppenburgh. Een kwantitatief, maar zeker kwalitatief gezelschap moest uitmaken hoe de volgorde in de eindrangschikking zou gaan worden. Dit leverde een enerverend wedstrijdverloop op, waarbij de toppers en de overige deelnemers elkaar niet veel ruimte gunden.

De leider in het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement, Lars Volkers uit Schagen met 49.34 min over de tien omlopen, diende als eerste te vertrekken. Hij probeerde de telkens op dertig seconden van elkaar vertrokken medestanders van zich af te houden. Dave van Kuilenburg uit Heiloo slaagde erin meter voor meter afstand van de voor hem vertrokken Henk Verdonk junior (Egmond aan den Hoef) af te peuteren.

Eenmaal in het wiel aangekomen was zijn bedoeling zijn zegetocht te vervolgen, maar de felle Henk Verdonk junior liet zich niet piepelen. De iets minder technische in de bochten zijnde Verdonk junior heeft daarnaast als compensatie een vanuit diezelfde bochten enorm sterke en agressieve aanzet in huis, waarmee hij Van Kuilenburg  pijn deed en tot het uiterste moest dwingen hem te volgen.

Dit onderlinge gevecht leverde een voor beiden mooie tijd op, waarmee Henk Verdonk junior met ruim een minuut zijn beste tijd wist te verbeteren en Dave van Kuilenburg, wellicht door voornoemd oponthoud, bijna een minuut van zijn snelste tijd weg bleef. Ook thuisrijder Bob Scholten en de man uit Krommenie Floris van Woesik wisten zich weer met seconden te verbeteren in het KPB snelheidsklassement. (Foto: Pixabay)

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo (50.50 min); 2. Henk Verdonk junior, Egmond aan den Hoef (51.13 min, PR); 3. Lars Volkers, Schagen (51.32 min); 4. Sem Beentjes, Limmen (51.59 min); 5. Wout Bakker, Heiloo (54.13 min); 6. Bob Scholten, Akersloot (54.34 min, PR); 7. Floris van Woesik, Krommenie (56.42 min, PR); 8. Koen Konst, Castricum (56.59 min); 9. Vincent Tiebie, Akersloot (59.56 min).