Dave van Kuilenburg meest bestand tegen hindernis

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo is de beste en snelste gebleken in de op één na laatste rit van de kwartaalreeks om de OIT Mountainbike Cup. Na zijn winst een week eerder, waarbij Ron Boendermaker met de nu afwezige Walter van Kuilenburg had af te rekenen en hem achter zich wist te houden, was het nu de beurt aan jongere broer Dave van Kuilenburg. In verband met wateroverlast door een gesprongen leiding bij Walter van Kuilenburg thuis, waarvan op het mountainbikeparcours nooit sprake is, was hij op het laatste moment niet in staat te starten. In het altijd vloeiende parcours zat dit keer echter een voor allemaal te nemen hindernis.

Deze barrage kwam door een aangevangen technische aanpassing, waarvan de uitvoering nog in een geïmproviseerde staat verkeerde. Op deze plek van slechts enkele meters lengte was de zwaarte en moeilijkheid iets verhoogd, hetgeen bij enkelen wat gebrom veroorzaakte. Boendermaker ging er zoals altijd (hij heeft alleen een knopje met de stand aan/uit, met niets ertussen) als een haas vandoor, iedereen weer in verbijstering achterlatend. Ron Boendermakker steekt blijkbaar weinig op van ervaringen als die van een week eerder, waarbij na zo’n start Walter van Kuilenburg hem nog bijna inpakte na zijn inzinking halverwege.

Normaliter bouw je een koers een beetje op door de intenties van je medestrevers te beschouwen en daar naar te handelen, maar niet door als een woesteling te keer te gaan. Maar dat zit nu eenmaal niet in de aard van Boendermaker: dus meteen maar flink aan de boom schudden. Gelijk aan anders kreeg nu Dave van Kuilenburg al snel zicht op Boendermaker en wist hem, na eerst te zijn bekomen van de achtervolging, middels een splijtende versnelling op achterstand te zetten en een ruime winst te pakken.

Uitslag

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Ron Boendermaker, Egmond aan Zee; 3. Ben Visser, Egmond aan Zee; 4. Wout Bakker, Heiloo; 5. Barry Schrama, Akersloot; 6. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef; 7. Piet Veldt, Akersloot. (Foto: aangeleverd)