Dave van Kuilenburg kan tevreden een weekje weg

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo is donderdagavond de terechte winnaar geworden van de rit in de kwartaalreeks om de OIT Mountainbike Cup. De broeierige omstandigheden waren een extra te nemen hobbel op sportcomplex De Cloppenburch, waar de strijd zoals iedere week gestreden diende te worden.

Omdat niemand het initiatief na de start wilde nemen, voelde Wout Bakker zich toch geroepen de kastanjes uit het vuur te pakken. Hij legde Alwin Hes en Dave van Kuilenburg, de enigen die hierop reageerden, een straf tempo op. Wout Bakker had zich deze taak wel op de schouders genomen, maar of dit handig was mag worden betwijfeld; wellicht opgepakt met de gedachte dat iemand het moest doen. Ogenschijnlijk leek Alwin Hes en vooral Dave van Kuilenburg – komende donderdag absent wegens een korte vakantie – heel makkelijk te kunnen volgen.

Dit bleek wel toen na een klein kwartier bij Van Kuilenburg er vol het gas op ging, waarop het duo Hes/Bakker geen antwoord had. Omdat Alwin Hes problemen had met zijn versnelling, waardoor hij zijn krachten niet kwijt kon op de pedalen en vooral zijn aanzet miste, kon Wout Bakker eenvoudig afstand van hem nemen middels een felle versnelling. Hij leek daardoor zeker van de tweede positie. In de slotfase werden de onderlinge verschillen steeds kleiner, maar dit was voor Van Kuilenburg geen bedreiging meer.

Uitslag

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Wout Bakker, Heiloo; 3. Alwin Hes, Bakkum; 4. Barry Schrama, Akersloot; 5. Piet Veldt, Akersloot. (Foto: KPB)