Dave van Kuilenburg ijskoud de winnaar

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo is donderdagavond na de wekelijkse rit in Akersloot om de OIT Mountainbike Cup als winnaar gehuldigd. De omstandigheden op sportpark De Cloppenburch waren bar en boos, maar dat kon de bikkels niet deren. Een gevoelstemperatuur van dik onder nul, de stevige wind met ijsregen waren naast de afstand de elementen die te overwinnen stonden. Na eerst gezamenlijk na het vertrek opgetrokken te zijn, wist het duo gebroeders Dave en Walter van Kuilenburg zich af te splitsen van de rest. Een poosje bleven zij samen – wellicht met het idee: gedeelde smart is halve smart – maar dit duurde niet lang. Daarna bleek Dave van Kuilenburg ook solo opgewassen tegen de barre omstandigheden door alleen op avontuur te gaan, broer Walter desolaat achterlatend.

Zo bleef van de in eerste instantie bedachte broederliefde weinig over en kon de oudste van de twee, zijnde Walter, in alle eenzaamheid zijn barre rit toch nog met een zwaar verdiende tweede plek af sluiten. Achter de twee frontsoldaten streden de overige mountainbikers ook hun onderlinge gevecht, waarbij Wout Bakker door pech zijn plek voor Michel Belleman was kwijt geraakt. De opgelopen achterstand op Belleman wist Bakker na terugkeer weer teniet te doen, hij heroverde zijn verloren derde plaats. Piet Veldt, net een paar dagen terug uit Oostenrijk, was even zo goed in koers. Daar was Veldt voor zijn jaarlijkse veertiendaagse trip naar de Weissensee om deel te nemen aan de verschillende schaatsmarathons met tussendoor nog een ijsbad. Nu probeerde Piet Veldt weer snel zijn sportieve ritme na deze happening op te pakken.

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Wout Bakker, Heiloo; 4. Michel Belleman, Heiloo; 5. Piet Veldt, Akersloot. (Foto: aangeleverd)