Dave van Kuilenburg fietst weer als snelste rond

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft zich andermaal de snelste getoond in de wekelijkse wedstrijd voor het regelmatigheidsklassement om de OIT Mountainbike Cup. Sportpark De Cloppenburch liet donderdag weer eens zien waar Akersloot groot in kan zijn. Alle velden van voetbalvereniging Meervogels ’31 waren voor trainingen in gebruik, met op het hoofdveld een treffen tussen jeugdelftallen van onder 12 en daaromheen het mountainbiketreffen. Het is in het verlichte decor mooi om te zien waar de kleine gemeenschap groot in is en jong en oud in beweging brengt.

Uit de aan de start staande mountainbikers zou niet een twee drie de winnaar kunnen worden aangewezen, omdat de meesten al eens eerder op het hoogste schavot hadden gestaan. Maar dat Dave van Kuilenburg als eerste uit de bus zou kunnen gaan komen, zou niemand verbazen gezien zijn resultaten van de voorbije weken. Daarom keek ook niemand er van op dat de gebroeders Van Kuilenburg direct na de start de touwtjes in handen namen en in hoog tempo afstand namen van de rest. Ben Visser en Vincent Beentjes waren de mannen die nog redelijk in het spoor van de ontsnapten bleven met de kilometervreter uit Castricum Koen Konst op eerbiedwaardige afstand.

Scorebord

Vincent Beentjes wist er tussentijds nog een rondetijd van onder de vijf minuten uit te persen en de derde plek als eindscore te pakken. Ben Visser vond het met nog twee omlopen te gaan voor deze avond genoeg. Het koersverloop is hoofdzaak in een rit in lijn als deze avonden, in tegenstelling tot een tijdrit over twaalf ronden. Toch wordt met een schuin oog naar het scorebord gekeken waarop die tijden worden getoond, omdat er met transponders wordt gereden. Het blijven toch snelheidssporters, die een snellere ronde niet kunnen laten, maar daarna vaak de tol moeten betalen in de vorm van een tragere omloop of helemaal de man met de hamer tegenkomen of zelfs de pijp aan Maarten moeten geven.

Geen wind

Vooral door de gunstige omstandigheden met geen wind was het niet alleen Vincent Beentjes die een top rondetijd liet noteren. In het laatste kwart van de strijd zag ook het duo Van Kuilenburg hun kans schoon om nog even dieper te gaan. Dit resulteerde in een tijd van 4.56 minuten voor het leidende duo. Om tien seconden over een ronde sneller te willen rijden kan het verschil betekenen tussen overleven en helemaal kapot gaan. Dit overkwam Walter van Kuilenburg na zijn uiterste inspanning in het wiel van zijn jongere broer en latere winnaar Dave, maar kon toch zijn tweede plek vasthouden.

Uitslag

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Vincent Beentjes, Castricum; 4. Koen Konst, Castricum; 5. Yvonne Zomerdijk, Limmen; 6. Barry Schrama, Akersloot; 7. Sjaak Ranzijn, Schoorl; 8. Piet Veldt, Akersloot. (Foto: aangeleverd)