Dave van Kuilenburg duidelijk de sterkste

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo is donderdag de snelste en sterkste gebleken in de wekelijkse wedstrijd om de OIT Mountainbike Cup. Met nog drie races te gaan in de reeks van dertien in het regelmatigheidsklassement blijft het nog spannend voor de op te maken eindscore. Na de al weken durende regen is het parcours van de Kids and Parents Bikeschool wellicht het enige nog goed berijdbare domein voor de regionale mountainbikers. Door de aangebrachte verlichting zijn de avonduren een mogelijkheid om aan de trainingsarbeid te voldoen. Dat hieraan gehoor wordt gegeven is voor de organisatie een welkome opsteker.

Meteen na de start was het thuisrijder Walter van Kuilenburg die het initiatief op zich nam, met een wakend oog van zijn jongere broer Dave in zijn kielzog. Omdat laatstgenoemde wilde aanzien wie de moed zou hebben te reageren op de actie van de oudste van de twee, liet hij het gaatje tot broer Walter iets groeien. Aangezien niemand de aanvalsdrift van Walter kon of wilde stuiten, besloot Dave dan maar de stoute schoenen aan te trekken. Al na twee omlopen kwam er een einde aan het sprookje van Walter van Kuilenburg toen Dave in zijn wiel kon aansluiten. Dit was voor even, om daarna alleen verder te gaan, omdat de rivaliteit verder gaat dan alleen broederliefde.

Konst terug aan de start

Vincent Beentjes en Koen Konst konden geen potten breken om de gebroeders Van Kuilenburg in hun dadendrang te stoppen, maar Beentjes wist er toch nog de laagste podiumplek uit te slepen. Koen Konst stond na een periode van mountainbike-inactiviteit weer aan de start en gaat in de komende tijd weer een rol meespelen. Yvonne Zomerdijk kon zich goed in het mannengeweld handhaven.  Dave van Kuilenburg was het dus na twee omlopen gelukt Walter in de kraag te pakken en solo verder te gaan. Het gemaakte gat gaf Dave niet de gelegenheid op zijn lauweren te rusten, omdat een valpartijtje al genoeg zou zijn om Walter de kans te geven de leiding over te nemen. Maar zover kwam het niet; Dave bleef verlost van onheil en kon zodoende zijn zoveelste hoogste podiumplek pakken.

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Vincent Beentjes, Castricum; 4. Koen Konst, Castricum; 5. Yvonne Zomerdijk, Limmen; 6. Barry Schrama, Akersloot; 7. Sjaak Ranzijn, Schoorl; 8. Piet Veldt, Akersloot.