Dave van Kuilenburg benadert zijn record

Akersloot – Mountainbiker Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft de snelste tijd laten afdrukken in de wekelijkse donderdagavondtijdrit. Hoewel de omstandigheden ideaal waren met weinig wind en een aangename temperatuur, viel de belangstelling van de kant van de renners tegen. De volgende ochtend stond namelijk bij veel renners ‘De 5 van Schoorl’ op hun programma. Dit helse avontuur eindigt lang niet voor iedereen positief.

Menigeen moet voortijdig uitstappen, omdat het toch te hoog gegrepen blijkt te zijn. Een te snelle start nekt je, want dan kom je halverwege al de bekende man met de hamer tegen en is overleven geen optie meer. De mannen met een grote motor en vele uren arbeid in de benen worden de overwinnaars, maar allemaal op hun eigen niveau. Daarom verscheen Dave van Kuilenburg donderdagavond wel aan de start, wel met veel arbeid, maar niet in zijn benen en wetende uit ervaring dat hij in Schoorl niets te zoeken heeft.

Dat Van Kuilenburg op sportpark De Cloppenburch deze tijdrit zou gaan winnen, behoudens pech, stond zo goed als zeker vast. Een verbetering van zijn persoonlijk beste tijd (49.58 minuten) leek zelfs lange tijd tot de mogelijkheid te gaan behoren. Tot en met de zesde omloop lag Van Kuilenburg nog op schema om dit te gaan halen, maar vervolgens knakte er iets waardoor de tijden opliepen en zijn poging in het zicht van de haven strandde. Naast winnaar Dave van Kuilenburg bleven de nummers 2 en 3 van het schavot ook niet ver verwijderd van hun tijden in de ranking van het Kids and Parents Bikeschool (KPB) snelheidsklassement.

De als tweede geëindigde Koen Konst bleef 26 seconden verwijderd van zijn persoonlijk record van 51.03 minuten door de drie eerste omlopen te doen in 5.06 minuten om vervolgens het restant met een gemiddelde van 5.12 minuten af te werken. Henk Jan Verdonk senior deed het nog opvallender door een grandioze vlakke tijdrit neer te leggen met na een trage start zes ronden van 5.37 minuten. Daarmee bleef hij slechts 26 tellen verwijderd van zijn beste tijd ooit op dit parcours, maar wel een paar jaar ouder dan toen hij die tijd reed.

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo (50.45 min); 2. Koen Konst, Castricum (51.52 min); 3. Henk Jan Verdonk senior, Egmond aan den Hoef (56.29 min).