Dave van Kuilenburg alleen aan de haal

Akersloot – Mountainbiker Dave van Kuilenburg uit Heiloo is donderdagavond na een lange solo van ruim een uur als winnaar over de meet gekomen van de wekelijkse rit om het OIT Mountainbikeklassement. In druilerige omstandigheden stonden de mountainbikers aan het vertrek op sportpark De Cloppenburch om de punten te verdelen.

Naar de kwaliteit kijkend zouden meerdere renners in aanmerking kunnen komen voor de overwinning. Dave van Kuilenburg had zich voorgenomen, zoals na afloop gezegd, deze wedstrijd aan te pakken als voorbereiding van de strandrace in Wijk aan Zee over 55 kilometer in het aansluitende weekend. Zodoende ging hij er vol in en sloeg hij direct een gaatje op zijn volgers. Oudere broer Walter, wellicht wetend van zijn plannetje, volgde op gepaste afstand.

Van de andere renners hoefden de broers niet veel te vrezen, met uitzondering van Wout Bakker, die nog het best in het spoor mee kon. Door op en af een snelle ronde af te raffelen, gevolgd door een herstelomloop, leek de mogelijkheid aanwezig dat Walter van Kuilenburg weer aansluiting zou kunnen gaan krijgen bij zijn jongere broer. Walter liet zich echter niet uit zijn tent lokken en bekommerde zich er slechts om zijn tweede positie te kunnen handhaven met de daarbij behorende punten.

Uitslag

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 3. Wout Bakker, Heiloo; 4. Bas Groos, Limmen; 5. Barry Schrama, Akersloot.