Dave van Kuilenburg afgetekend de sterkste mountainbiker

Akersloot – Dave van Kuilenburg uit Heiloo heeft op indrukwekkende wijze zijn stempel gedrukt op de wekelijkse donderdagavondwedstrijd om de OIT Mountainbike Cup. Waar het een week eerder, door het slechte weer, heel rustig was aan de startstreep, kwamen donderdag veel deelnemers naar het mountainbikeparcours op sportpark De Cloppenburch. Deze strijd wordt misschien gezien als een hoogdravend gebeuren, maar is dat in het geheel niet. Deze avond en de andere trainingen op het parcours moeten gezien worden als breedtesport, dus waar de mogelijkheid is om je op een laagdrempelige manier te meten met anderen.

Donderdag was het meteen na de start al spektakel, omdat Dave van Kuilenburg zich niet kon inhouden. Hij liet direct blijken aanspraak te willen gaan maken op een hoge klassering in de uitslag. Ron Boendermaker ging, zo gretig als hij zich altijd gedraagt, zonder zich te kunnen beheersen als een haas achter hem aan. Later zou blijken dat hierdoor het koppie er bij hem af ging. Misschien een les voor Boendermaker zich een beetje koest te houden en de wedstrijd over een uur beter op te bouwen. Ben Visser, Vincent Beentjes, Walter van Kuilenburg en Wout Bakker gedroegen zich op een wijze als ‘de kat uit de boom kijken’ en hoopten dat Dave van Kuilenburg en Ron Boendermaker op hun schreden zouden terugkeren.

Van Kuilenburg was en bleef onbereikbaar voor de rest. Boendermaker echter moest, zoals reeds vermeld, passen en daarmee bood hij Ben Visser de gelegenheid de tweede plek over te nemen. Daarna was het de beurt aan achtereenvolgens Vincent Beentjes en Walter van Kuilenburg om Boendermaker te doen stoppen in zijn aspiraties. Dit stoppen werd zelfs werkelijkheid voor Ron Boendermaker door uit te stappen en zich bij de toeschouwers te voegen. Uiteindelijk kwamen de sterksten in de hierna te noemen volgorde, met een onderling verschil van een minuut, over de meet. (Archieffoto: aangeleverd)

Uitslag:

1. Dave van Kuilenburg, Heiloo; 2. Ben Visser, Egmond aan Zee; 3. Walter van Kuilenburg, Akersloot; 4. Wout Bakker, Heiloo; 5. Vincent Beentjes, Castricum; 6. Marco Verhoogt, Alkmaar; 7. Barry Schrama, Akersloot; 8. Piet Veldt, Akersloot.