Dame gerold, bloemenverkoopsters bieden hulp

Mevrouw Scholte-Schoen, een bewoonster van De Santmark, ging vrijdag 9 september wat boodschappen doen bij de Vomar in winkelcentrum Geesterduin. Daarna ging ze even op een bankje zitten om de kassabon na te kijken. Vervolgens liep ze naar bloemenwinkel De Eeuwige Lente om een plantje te kopen. Daar ontdekte zij dat haar portemonnee verdwenen was. Zo snel als zij kon liep ze terug met haar rollator naar de Vomar om te kijken of hij daar nog lag.
,,Ik had hem daar niet laten liggen en ik raakte in paniek. Ik ging toen maar weer terug naar de bloemenwinkel, ik zocht een beetje hulp. Eerst zochten de dames in mijn tassen, maar daar was geen portemonnee en toen belden zij de bank voor mij om de pas te blokkeren. Er was in dat kwartiertje al een ruim bedrag van mijn rekening gehaald. Ik had nog een ander pasje in mijn portemonnee, maar daar was niets mee gebeurd. Ik kreeg ondertussen een stoel en een glaasje water aangeboden. Toen hebben de dames de politie gebeld, dat ging niet eenvoudig, alle medewerkers waren steeds in gesprek. Het geld is weg en ook mijn taxipasjes, maar de paniek is verdwenen. Wat een schatten zijn deze dames van de bloemenzaak. Zij hebben mij geweldig bijgestaan, dat bellen kostte heel veel tijd. Het plantje dat ik niet meer kon kopen kreeg ik gratis mee. Hun hulp zal ik nooit vergeten. Naast alle afschuwelijke dingen die gebeuren, wordt er gelukkig ook nog lieve, menselijke hulp geboden.”