Daan van de Laarschot nadert koppositie bij WIK

De koppositie, in de winter libre-competitie, was weken in handen van Cor Stroet, maar zijn achtervolgers hebben hem nu ingehaald. Terwijl Cor uitgespeeld is, maken de overige kandidaten zich op om, in een spannende eindstrijd, uit te maken wie zich Winterkampioen Libre mag gaan noemen. 

Grootste kanshebber is Daan van de Laarschot, die volop kon profiteren, in een rechtstreeks duel met Gert Lute, van een wat mindere prestatie van Gert. Het was in een matige partij, waarin Daan toch 14 punten in kon lopen bij Gert, die behoudens een serie van 10 en 14 caramboles, niet zijn vorm van vorige keer kon etaleren. 

Andere kanshebber is nog Jörgen Bolten, die nog een theoretische kans heeft en deze kans prima benutte, door een uitstekende prestatie op het groene laken neer te leggen. Regelmatig scorend liet hij zijn tegenstander Frans Lute constant achter zich en deze prestatie kreeg extra glans, door een serie van 19 caramboles in de 21e beurt. Met de behaalde 157 punten klom Jörgen naar de vierde plaats van de ranglijst en heeft nog uitzicht op meer, doordat hij nog een wedstrijd tegoed heeft. 

Een andere opvallende prestatie leverde Peter Groenendal tegen Rien Emmerik, met winst van de partij en een stijgingspercentage van 51%. Ontspannen en relaxt, tikte Peter zijn caramboles bij elkaar, met als hoogtepunt een serie van en 18 caramboles. Terwijl Rien goed tegenspel gaf en ook zijn te maken caramboles had behaald, was het toch Peter die de show stal met zijn spel in een partij waarin hij maar drie ‘poedels’ liet noteren. Ad Kempers kon weer gefeliciteerd worden met het behalen van de hoogste stijgingspercentage van maar liefst 73%. Tegen de stand-in van Hans Kooiman, wist Ad vooral in de laatste 4 beurten het grote verschil te maken, door daarin 12 caramboles te scoren. In de partij tussen Piet Zonneveld en Ferry van Gennip, kwam ook de winst in de laatste 5 beurten tot stand. Piet tikte in die laatste beurten maar liefst 17 caramboles bij elkaar, waardoor hij de overwinning kon pakken met een stijgingspercentage van 51%. 

Stand: 1. Gert Lute, 2206 punten, met nog één wedstrijd te gaan; 2. Daan van de Laarschot, 2202 punten en nog twee wedstrijden te gaan, 3. Cor Stroet, 2192 punten. (Foto: Pixabay)