D-Café in Huis van Hilde: Heeft de jeugd de toekomst?

Castricum – Op woensdag 22 februari wordt in archeologiemuseum Huis van Hilde onder leiding van René Oud (wethouder in Uitgeest) gediscussieerd over armoedebeleid en jongeren. In de regio Uitgeest, Castricum, Heiloo, Alkmaar en Bergen wonen ongeveer 22.000 jongeren tussen de 15 en 25 jaar(bron: CBS). Een aantal van hen worstelt met tijdsbesteding, het afronden van een studie of het vinden van een eigen stek. 4.500 jongeren ontvangen jeugdzorg, dat is één op de vijf (bron: CBS).

Sprekers zijn onder meer Tweede Kamerlid Hülya Kat en Europarlementariër Samira Rafaela. Hülya Kat is voor D66 lid van de Tweede Kamer. Ze maakt zich sterk voor alle mensen die niet zo makkelijk mee kunnen komen. Ze is woordvoerder toeslagenaffaire, armoede & schulden en lid van de parlementaire commissie aardgaswinning Groningen. Samira Rafaela zet zich in het Europees parlement in voor en sterk, sociaal en veilig Europa. Thema’s waar ze zich mee bezighoudt zijn onder meer vrouwenrechten en werkgelegenheid. In Castricum zal ze met name in gaan op de positie van jongeren.

Uiteraard komen op de avond zelf ook de jongeren aan het woord, onder meer de Alkmaarse organisatie Wij Zijn Broer werkt aan de avond mee. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk, u kunt zich via secretariaat@d66buch.nl aanmelden. De bijeenkomst start om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) en rond 22.00 uur sluit men de discussie af. Dan kan onder het genot van een drankje nog worden nagepraat. Huis van Hilde is gevestigd aan het Westerplein 6 (gratis parkeren, naast NS-station). (Foto: De Castricummer)