Cursus reanimatie met AED

Castricum – Bij een hartstilstand telt iedere minuut. Direct hulp bieden kan een leven redden. Daarom organiseert EHBO-vereniging Castricum een cursus reanimeren inclusief gebruik van de AED. Deze cursus voldoet aan alle coronarichtlijnen van de overheid en wordt gegeven met inachtneming van strikte hygiëneregels. Het aantal cursisten is beperkt, zodat de anderhalve meter afstand onderling gegarandeerd is.

Elke cursist oefent op een schone pop en draagt tijdens de oefeningen (door de EHBO beschikbaar gestelde) handschoenen. Bij binnenkomst is het dragen van een mondmasker verplicht. Er wordt op dat moment een gezondheidscheck gedaan en de handen worden gedesinfecteerd. Tijdens de cursus leren de deelnemers een hartstilstand te herkennen. Ook krijgen ze te zien hoe men een reanimatie uitvoert en hoe men de AED daarbij kan gebruiken. Een AED is een apparaat waarmee men iemand op veilige wijze een stroomstoot kan toedienen. De overlevingskansen van het slachtoffer nemen hierdoor sterk toe.

Locatie

Gecertificeerde trainers geven de cursus op dinsdag 10 november 2020 van 19.00 tot 22.00 uur in het EHBO-leslokaal in cultureel centrum Geesterhage aan de Geesterduinweg 3 te Castricum. De deelnemers trainen in kleine groepjes, dus naast de theorie is er veel aandacht voor oefening op de verschillende oefenpoppen. De kosten voor deelname aan de cursus bedragen € 55,00 inclusief instructieboekje en certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad.

Informatie

Op de website www.ehbocastricum.nl staat alle informatie over de cursus. Ook het inschrijfformulier is hier te vinden. Voor meer informatie of aanmelding kunt men ook contact opnemen met het secretariaat van EHBO-vereniging Castricum via telefoonnummer 0251 651060 (bij voorkeur tussen 19.30 uur en 21.00 uur) of een e-mail naar secretaris@ehbocastricum.nl sturen. (Foto: aangeleverd)