Cursus reanimatie met AED

Castricum – Een hartstilstand komt helaas regelmatig voor. Thuis, op het werk, op straat of bij het sporten. Zelfs bij geoefende en getrainde sporters is de kans op een hartstilstand aanwezig. Direct hulp kunnen bieden, kan dan een leven redden. In zo’n geval is het belangrijk om te weten wat je kunt doen, zodat je niet hulpeloos hoeft toe te kijken. Daarom organiseert EHBO-vereniging Castricum weer cursussen reanimeren inclusief gebruik van de AED.

Tijdens de cursus leer je een hartstilstand te herkennen, hoe een reanimatie wordt uitgevoerd en hoe je een AED daarbij kunt gebruiken. De AED is een apparaat waarmee op veilige wijze een stroomstoot kan worden toegediend. De overlevingskans van het slachtoffer neemt hierdoor sterk toe. De cursussen worden door gecertificeerde trainers gegeven. Naast een duidelijk stappenplan is er veel aandacht voor praktische oefening op verschillende oefenpoppen.

De cursus duurt 3,5 uur en de lessen vinden plaats in het EHBO-leslokaal in cultureel centrum Geesterhage. Men organiseert deze cursus drie keer: op zaterdag 18 september 2021 van 09.00 tot 12.30 uur, op woensdag 17 november 2021 van 19.00 tot 22.30 uur en op vrijdag 18 maart 2022 van 19.00 tot 22.30 uur. Wil je zeker zijn van deelname aan een van de cursussen, schrijf je nu dan alvast in.

Coronarichtlijnen

De cursus voldoet aan de coronarichtlijnen van de overheid en men neemt strikte hygiëneregels in acht. Het aantal cursisten is beperkt zodat de anderhalve meter afstand onderling gegarandeerd is. Elke cursist oefent op een schone pop en draagt tijdens de oefeningen (door de EHBO beschikbaar gestelde) handschoenen. Bij binnenkomst doen de deelnemers een korte gezondheidscheck en desinfecteren de handen.

De kosten voor deeelname bedragen 55 euro inclusief instructieboekje en certificaat van de Nederlandse Reanimatieraad. Veel zorgverzekeringen vergoeden (deels) de cursus. Je kunt dit bij je zorgverzekeraar navragen. Of wellicht is je werkgever of (sport)club bereid de kosten te vergoeden. Kijk op www.ehbocastricum.nl voor alle informatie en een inschrijfformulier. Voor meer informatie of aanmelding kun je ook contact opnemen met het secretariaat van EHBO-vereniging Castricum op tel. 0251 651060 (bij voorkeur tussen 19.30 uur en 21.00 uur) of een e-mail naar secretaris@ehbocastricum.nl sturen. (Foto: aangeleverd)