Cursus ‘Eerste Hulp aan Kinderen’

Castricum – Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan misgaat, dan wil men de juiste Eerste Hulp kunnen verlenen. Daarom start EHBO Vereniging Castricum weer met een cursus Eerste Hulp aan Kinderen.

De cursus is geschikt voor ouders van jonge kinderen, ‘oppas oma of opa’ of medewerkers van een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of gastouder. Tijdens de cursus wordt geleerd hulp te verlenen aan kinderen en wordt inzicht gegeven in de gevaren die kinderen bedreigen en hoe deze kunnen worden voorkomen. De reanimatie bij baby’s en kinderen is onderdeel van de cursus. De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en wordt afgesloten met een toets. Als deze toets succesvol is afgerond, ontvangt de cursist het officiële certificaat Eerste Hulp aan Kinderen van het Oranje Kruis.

De cursus bestaat uit vier lessen van ieder drie uur, die worden gegeven in het Cultureel Centrum Geesterhage, Geesterduinweg 3 te Castricum. De cursusavonden zijn op woensdagavond 8, 15, 22 en 29 januari 2020 van 19.00 tot 22.00 uur. De kosten van de opleiding bedragen € 95,00. Dit is inclusief lesboek, verbandmateriaal en certificaat van het Oranje Kruis. Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden (een deel van) de cursus.

Voor meer informatie of aanmelding kan men contact opnemen met het secretariaat van EHBO Vereniging Castricum op telefoon 0251-651060 (bij voorkeur tussen 19.30 uur en 21.00 uur) of per e-mail naar secretaris@ehbocastricum.nl. Alle informatie over de cursus staat ook op de website http://www.ehbocastricum.nl.

(Foto: aangeleverd)