Cultuur Buurtcafé open voor iedereen

Castricum – Wethouder Falgun Binnendijk viel op vrijdag 24 september bijna letterlijk met de deur in huis tijdens de officiële opening van het Cultuur Buurtcafé. Binnendijk opende dit nieuwe initiatief in Geesterhage door dwars door een papieren deur te lopen. De eerste bezoekers van het Cultuur Buurtcafé hadden deze deur geschilderd. Vanaf nu kunnen inwoners van Castricum en omgeving elkaar hier op dinsdag, woensdag en vrijdag ontmoeten. Op een hele toegankelijke manier kunnen ze kennismaken met culturele en creatieve activiteiten via introductieworkshops, lezingen en informatiesessies.

De initiatiefnemers zijn Toonbeeld, de Bibliotheek, Geesterhage en Stichting Welzijn Castricum. Zij hebben bij de opening ook het programma bekend gemaakt voor de maand oktober. Een kleine greep hieruit:  Gezelschapspellen (5/12/26 oktober, 13.00 uur), lezing Huis van Hilde (7 oktober, 12.00 uur), introductie Sweet Seventies Koor (8 oktober 10.30 uur), leren schilderen/toonkunst met Afke (13 oktober, 13.30 uur), aan tafel met favoriete (jeugd)boeken (19 oktober, 13.30 uur), leren striptekenen met Hannah (20 oktober, 13.00 uur), strandvondstenlezing met Menno, 22 oktober, 10.30 uur), media-inloopvragenuur (27 oktober, 13.30 uur) en tekenen met krijt met Fennanda (29 oktober, 10.30 uur).

Bezoekers kunnen meedoen, maar ze kunnen ook gewoon langskomen om te kijken, een koffie te drinken of een praatje te maken. Net als de activiteiten zijn deze openingsmaand het kopje koffie of thee ook gratis. Een open plek waar oud en jong van harte welkom is. Kijk op www.geesterhage.nl voor meer informatie. (Foto: aangeleverd)