Culturele centra inspireren basisscholen voor cultuur in de klas

Regio – Vier samenwerkende culturele centra uit de IJmond organiseren op 9 november in en om het Kennemer Theater in Beverwijk een cultuurconferentie voor het basisonderwijs. Bevlogen vakdocenten in beeldend, dans, drama, erfgoed, maakonderwijs en muziek presenteren beproefde en vernieuwende methodes in inspirerende workshops voor groepsleerkrachten. Inschrijven kan tot 2 november.

 Met de Cultuurconferentie willen de samenwerkende organisaties laten zien dat cultuur in de klas niet alleen bijzonder leuk, maar ook bijzonder nuttig is. Spelenderwijs leren de kinderen samenwerken, kritisch denken, ontdekken en maken. Allemaal goed voor het creatief vermogen én het zelfvertrouwen. Met workshops willen de vakdocenten inspireren en praktische tips overbrengen die voor de leerkrachten en onderwijsondersteuners direct toepasbaar zijn in de klas.

Het aanbod is gevarieerd. Van ‘Hoe bouw ik een beeldende les op?’, ‘Filosoferen met kinderen’ en ‘Gamification’ tot natuurlijk dans, drama en veel workshops over muziek in de klas. De conferentie, georganiseerd door het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, Cultuurhuis Heemskerk, Kunstform Velsen en Toonbeeld Geesterhage is met name gericht op basisscholen uit de gemeenten Akersloot, Beverwijk, Castricum, Heemskerk, Uitgeest en Velsen. Aanmelden kan via de website www.abccultuur.nl en ook overige geïnteresseerden zijn zeker ook welkom. Stuur een bericht naar info@abccultuur.nl voor meer informatie. (Foto: Ken Phelan)