Culinaire wandel- en fietsroute langs Castricumse horeca

Castricum – Lekker door de duinen en het strand wandelen of fietsen en ondertussen genieten van lekkere hapjes en drankjes? Maaike Duijn uit Castricum ziet het helemaal zitten. Geïnspireerd op de Stadswandeling072 heeft ze een speciale route voor Castricum opgezet die langs verschillende horecaondernemers in het dorp, de duinen en zelfs het strand gaat.

Het idee voor de wandeling is ontstaan nadat de horeca voor de tweede keer dicht moest. Mensen missen de horeca in deze lockdown en willen de branche graag steunen. De Stadswandeling is dan een mooi en verantwoord uitstapje: een unieke wandeling waarbij je langs de leukste horecabedrijven wandelt. Het concept is inmiddels een groot succes in vele steden (Amsterdam, Utrecht, Den Bosch, Rotterdam, Zaandam, Maastricht, Eindhoven) en ook in Alkmaar is het idee enthousiast ontvangen. In overleg met de gemeente Castricum werd besloten de fiets- en wandelroutes hier een vrijblijvend karakter te geven. Wandelaars en fietsers kunnen de route dus afleggen op het moment dat hen het beste uitkomt, er is dus geen kaartverkoop. Deelname is gratis. Van 24 tot 27 april zijn er op de routes speciale deals te vinden.

Belangeloos

Maaike Duijn is het creatieve brein achter het reisblog Reisgelukjes. Ze vertelt: ,,Ik ben altijd leuke ideeën aan het bedenken en merk dat er onder zowel Castricummers als als horeca-ondernemers wel behoefte is aan een activiteit. Zelf heb ik de Stadswandeling in Alkmaar gelopen en vond het een gemiste kans dat we dat nog niet in Castricum hebben. Nou, dan ga ik dat zelf bedenken. Want juist hier in de duinen hebben we alle ruimte om afstand te houden. En ik vind het leuk deze routes met anderen te delen. “

Wandel- en fietsroute

De routes kunnen afgelegd worden wanneer het deelnemers het beste uitkomt, met een zelfgekozen startpunt en richting. Per route verschillen de restaurants zoveel mogelijk om te spreiden en zoveel mogelijk horeca te steunen. Een aantal van hen hebben dus van 24 tot 27 april speciale take-away aanbiedingen voor mensen die aangeven de Reisgelukjes routes te fietsen of wandelen. Iets kleinere porties met bijpassende prijzen, zodat mensen onderweg zoveel mogelijk kunnen proeven. De omzet gaat uiteraard geheel naar de ondernemers zelf.

De wandelroute over een afstand van 8 kilometer. (Afbeelding: aangeleverd)

De wandelroute van 8 kilometer gaat langs steakhouse Bij de Buurvrouw (aanbieding), Hof van Kijk-Uit (aanbieding), Johanna’s Hof en de Oude Keuken. De fietsroute van 18 kilometer komt langs de volgende take-ways: Buna Koffiebar, Hof van Kijk-Uit, Strandpaviljoen Zeezicht, restaurant Het Ruiterhuys en ijssalon Marx O’Larry’s. Alle horecagelegenheden aan deze route hebben speciale aanbiedingen in de eerder genoemde periode. Kijk op www.reisgelukjes.nl voor de routes, openingstijden van de horeca op de route en de speciale aanbiedingen. Houd je altijd aan de geldende coronamaatregelen.

De fietsroute over een afstand van 18 kilometer. (Afbeelding: aangeleverd)