Cuba en erotiek

Castricum – Galerie Streetscape organiseert een bijzonder evenement in de poëzieweek. Charles Remeeus (Vlaardingen) exposeert erotisch getinte houten sculpturen. De Cubaanse Lisbet Roldán Pérez (Amsterdam) tekeningen geïnspireerd door de economische crisis en normen en waarden van de Cubaanse maatschappij. Aja Waalwijk (Amsterdam) exposeert ‘Life-lines’ en schilderijen van Fitoma Popart (Alkmaar) zijn bij de entree te zien.

Alle kunstenaars zijn bij de opening op zondag 2 februari van 16.00 – 18.00 uur aanwezig. Badabi Acosta Lahera, Cubaanse tenorzanger die vijftien jaar bij de nationale opera van Cuba gezongen heeft, treedt op in de toonkamer en er zijn poëzie-performances.

Charles Remeeus (Vlaardingen) maakt, geïnspireerd door vrouwelijke vormen, erotisch getinte beelden van hout. De rondingen van vrouwen zijn perfect in houten sculpturen weergegeven met als finishing touch een (rode) hak. Zijn motto is: ‘Kunst moet de mensen prikkelen’, al dan niet met humor. Het moet een kunstwerk zijn die op meerdere manieren bekeken kan worden. De beelden en reliëfs geven de bezoekers een inkijkje en laten de zintuigen prikkelen over de aanblik van verborgen naakt (schuilt niet in ieder mens een voyeur?). Maar zijn visie op vrouwelijk schoon kan ook confronterend zijn. De natuurlijke structuur van het hout probeert hij altijd in de beelden terug te laten komen door middel van vloeiende lijnen en organische vormen, met soms zelfs meerdere houtsoorten in één werk. Al zijn met de hand gemaakte beelden zijn uniek en van diverse houtsoorten en afmetingen. Charles omschrijft zijn beelden als ‘Kunst met een knipoog’. (Foto: aangeleverd)