Crossseizoen van start in Mol

Mol/ Castricum – Zondag 10 november is het crossseizoen officieel van start gegaan tijdens de Structabo Cross Cup in Mol (België). Deze wedstrijd kenmerkt zich door het zware stuk over het zand, gevolgd door een technisch parcours in het bos.

Abdi Ali
Derde Nederlander Mahadi Abdi Ali stond aan de start van de mannen senioren cross over 9200 meter. Na twee maanden van wintertraining was dit een goede race om de vorm te testen. De atletenhuisbewoner weet de finish te bereiken in een tijd van 30’53. Abdi Ali is te spreken over zijn veertiende plek.

Top tien klassering voor Ummels
Britt Ummels stond aan de start van de 6200 meter lange cross vrouwen senioren. Na een wat behoudende start weet Ummels langzamerhand naar voren te kruipen in het veld: „Na de eerste ronde heb ik mij goed kunnen focussen op meiden voor mij. Ik kon steeds meer mensen inhalen, wat resulteerde in een top tien positie,” aldus een tevreden Ummels. Ze finisht in een tijd van 23’41 als negende overall.

Korte cross mannen
Nog geen tien seconden na winnaar Edwin Sjerps, die de 3000 meter aflegt in 10’25, volgt Samuel Chapple. Ryan Clarke weet na een goede eerste ronde nog in de top 25 te eindigen. Brian Versluis finisht als 39e.

Junioren A
Als laatste onderdeel werden de junioren A weggestart. Over het mulle zand weet Koen Grandiek (45e) de klok na 6200 meter te stoppen op 23’08. (Foto: Pixabay)