Croonenburg MB 1 ongeslagen kampioen

Castricum – Met nog drie wedstrijden te spelen, was zaterdag het kampioenschap voor de meisjes B1 van volleybalvereniging Croonenburg in zicht. Aan twee gewonnen sets zouden ze genoeg hebben om kampioen te worden. De lat werd echter hoger gelegd, want na de winterstop is er nog geen enkele set verloren, dus het streven was ook nu vier sets te pakken.

Coach Suzanne gaf het team ook de opdracht om minimaal tien punten te scoren via het blokkeren van eventuele aanvallen door tegenstander Ardea, die ook twee jongens in het team had staan. En die konden best hard serveren en smashen als ze daarvoor de kans kregen. Maar Croonenburg beschikt over een aantal lange speelsters die aan het net moeilijk te passeren bleken. En als de bal dan toch tactisch over het blok werd gespeeld, zat daarachter de verdediging die ook deze ballen doorzag en in de lucht hield.

De eerste set werd met 25-9 gewonnen, de tweede met 25-14. Toen kon al een klein feestje worden gevierd, al moest de focus daarna weer snel worden herpakt, want er moesten nog twee sets worden gespeeld. Ook die werden allebei met winst afgesloten. Na de huldiging was het tijd voor gebak, dat het team al eerder had verdiend door blokkerend tien punten in een wedstrijd te scoren. Volgend zaalseizoen gaat het team de uitdaging aan om in een hogere klasse te spelen. (Foto: Mirjam Schuitema)