Croonenburg CMV-wedstrijdspeeldag met verbazingwekkend talent

Castricum – Op zaterdag 11 november vond de CMV-wedstrijddag (Cool Moves Volleybal) plaats. Kinderen tussen 6 en 12 jaar van verschillende volleybalverenigingen speelden onderlinge wedstrijden in sportcomplex De Bloemen. Speciaal voor die leeftijdsgroep zijn de wedstrijden op een badmintonveld en met een lichtere bal dan bij de oudere verenigingsgenoten.

Het team van Croonenburg had vanaf september nog geen geluk gehad met het winnen van een set, maar dat maakte de inzet er niet minder om. Bij het doordraaien in het veld werd bij de wisselpositie elke keer een high five gegeven aan de invalcoach. Of het door die positiviteit kwam of door de intensieve inspeelsessie vooraf, is niet duidelijk, maar na een nipt verloren eerste set bleek Croonenburg in de tweede set door de succesvolle serveerpartijen – die precies in de hoeken van de velden vielen – niet meer te stuiten.

Op het moment van de zoemer stond daar zowaar 26-16 op het scorebord! De eerste set was binnen! De tweede wedstrijd maakte de tegenstander het wat lastiger, maar dat mocht de pret niet drukken. Opa Fred was niet de enige die trots genoot van de uitbundige vreugde van de het Croonenburgteam. Het vermoeden is dat veel familieleden het met een glimlach hebben mogen horen.

Op de foto:
Het CMV-team van Croonenburg sleept de eerste set binnen tijdens de CMV-thuisspeeldag. (Foto: Miriam Schuitema)