Creativiteit en vakmanschap kenmerken 69e editie Bloemendagen

Limmen – Goed weer, actuele, creatieve en ludieke onderwerpen en vakmanschap zijn de ingrediënten die het succes van de Bloemendagen Limmen bepalen. Aan alles wordt deze keer voldaan en het is dan ook niet vreemd dat velen erop uittrekken om al het moois te zien. Evenals vorig jaar mocht ook nu het prikteam ‘Mag van Annie, moet van Loek’ de zilveren tulp weer in ontvangst nemen.

Door Henk de Reus

De jury was het er zaterdag over eens dat de Zilveren Tulp ook dit jaar toekomt aan het prikteam ‘Mag van Annie, moet van Loek’. Liesbeth Hendrix-Segerius, bestuurslid Stichting Bloemendagen Limmen: ,,Hun mozaïek geeft uitstekend de invloed van kunstmatige intelligentie en fake nieuws weer.” Het team deed mee in de categorie ‘mozaïek groter dan 4 m²’. In de categorie ‘Mozaïek kleiner dan 4 m²’ won Prikteam ‘Zomaar’ de eerste prijs. Het is een ontwerp van kunstenaar Escher met als naam ‘Laat gelijkheid bloeien’.

Ludiek

Ook de landelijke politiek wordt op ludieke wijze een hak gezet. Op de Molenweg rijdt premier Mark Rutte met een appeltje in z’n hand op de fiets terwijl Caroline van der Plas met een mestvork de fietsband van de premier lek prikt.

Mozaïeken die er verder uitspringen zijn onder andere fraaie portretten van Nico Beentjes, pastor Jan Veldt en Rob de Nijs. Ook het ‘Paleis van Vrede’ aan de Rijksweg en ‘Avatar the way of water’ behoren tot dit rijtje.

De persprijs is uitgereikt aan Prikploeg ‘Jan’. De naam van hun mozaïek is ‘Iedereen Telt’. Het team maakte een portret van pastoor Jan Veldt die vorig jaar door het bisdom uit z’n ambt werd gezet omdat hij homoseksueel is. (Foto’s: Henk de Reus)