Creatief inloophuis De Knutselfee bij Galerie Streetscape

Castricum – Zondag 10 november tussen 16.00 – 18.00 uur is de opening van De KnutselFee en de schilderijenexpositie van Marian Frederiks (Amsterdam).

De KnutselFee is een creatief inloophuis voor jong en oud in Galerie Streetscape aan de Dorpsstraat 7 te Castricum. Op woensdagmiddag en elke eerste zondagmiddag van de maand, tussen 13.00 -16.00 kan worden binnengelopen zonder afspraak. Initiatiefneemster Myung Beekman (Castricum) biedt een creatieve ‘speeltuin’ aan, waarin alles naar hartenlust kan worden gebruikt om mee te versieren. Myung: „Creativiteit kent geen grenzen en zit in iedereen! Je mag iets uitkiezen en vervolgens kun je het schilderen en/of versieren. Voor jezelf of als cadeautje; ik pak ’t graag voor je in!”

Marian Frederiks (Krommenie) schildert zowel figuratief als non-figuratief. De inspiratie haalt ze meestal uit de natuur. In de natuur vind ze de rust en evenwicht terug, die ze in het dagelijks leven vaak mist. Schilderen op zijde was lange tijd een grote passie voor haar. Vijfentwintig  jaar geleden verving ze de zijde door papier en later door doeken. De zijdeverf werd acrylverf en nu schildert ze het liefst met olieverf.

Ook bij Galerie Streetscape, Dorpsstraat 7 te zien: expositie schilderijen van Huib Hogenstijn (Castricum), Lianne Oost (Alkmaar), Sabrina Tacci (Heiloo), brons Nella van Os (Limmen) en wandtextiel Nora van Klingeren (Amsterdam). De galerie is geopend op afspraak en vrijdag tot en met zondag van 14.00 – 17.00 uur. Info: www.streetscape.nl.

(Foto: Schilderij ‘Voetstappen in het zand’ van Marian Frederiks – aangeleverd)