Creatief atelier bij Welzijn Castricum

Castricum – In ons leven gebeurt van alles; mooie dingen, verdrietige dingen, het kan soms veel zijn. Woorden schieten dan wel eens tekort. Door gebruik te maken van creatieve expressie kan dit tekort worden aangevuld. Dat kan bij het creatief atelier van Welzijn Castricum. Onder begeleiding van Cornelie Swart ga je aan de slag met de eigen beleving.

Geholpen door verschillende thema’s, eenvoudige creatieve werkvormen, ontspannings- en visualisatieoefeningen krijgt deze beleving kleur en vorm. Het gaat hier niet om ‘kunst maken’, maar om uitdrukking geven aan wat er van binnen leeft. Dit geeft steun, kracht en troost. Dit samen bezig zijn geeft inspiratie en gezelligheid.

Vliegen als een vogel

Stel je voor dat je zo vrij bent als een vogel, dat je hoog in de lucht vliegt en het landschap beneden aan je voorbij ziet trekken. Na een korte kennismaking met elkaar en een ontspanningsoefening om een beetje los te komen, ga je op 3 oktober op een groot vel papier je hand met een krijtje laten vliegen over dat papier. Er ontstaan lijnen en vormen die later nog uitgewerkt gaan worden. Voor deze opdracht hoef je niet te kunnen tekenen, je hoeft je alleen over te geven aan je fantasie en aan het materiaal.

Herfstbladeren

Herfst, herfst wat heb je te koop? Heel veel bladeren een hele hoop. Dit kinderliedje zegt het al, de vallende bladeren, symbool van het najaar. Je kunt tegen de herfst opzien, weemoedig worden van dat de zomer achter je ligt. Maar je kunt je ook verwonderen over de warme kleuren en vormen van de bladeren. Na een ontspanningsoefening om even in het hier en nu te komen en een verhaal over de herfst, ga je op 17 oktober met vetkrijt en ecoline aan de slag. Het bezig zijn met dit materiaal kan ontspanning en focus geven.

Deelnemen? Meld je aan via info@welzijncastricum.nl of bel: 0251 656562.