Craniotherapeut Ralph Schmidt nu ook in Castricum

Castricum – Craniosacraaltherapie – of kortweg cranio – krijgt steeds meer bekendheid. Het blijkt een echt waardevolle vorm van therapie te zijn, die helemaal past in de tijd waarin we nu leven. Een tijd, waarin mensen steeds bewuster worden ten aanzien van hun gezondheid.

Ralph Schmidt, 35 jaar ervaring als fysiotherapeut, waarvan de laatste 10 jaar als craniosacraaltherapeut, legt uit: ,,Ieder mens is uniek en een mens past niet in protocollen. In tegenstelling tot de reguliere geneeskunde, waar naar een specifiek gebied wordt gekeken, bekijk ik een cliënt als geheel. Een holistische visie heeft mijn voorkeur.’’ Sinds 1 april heeft Ralph zijn praktijk in Wijk aan Zee voor een deel verhuisd naar de Stetweg 43a in Castricum. Hij werkt daar op maandag en donderdag. Twee jaar geleden verhuisde hij met zijn gezin naar Castricum.

Ralph vervolgt: ,,Als je ziek bent of klachten hebt, is het moeilijk om in een positieve flow te komen of te blijven. Hier ligt een taak voor mij als therapeut en medemens. Bij klachten is het van belang te onderzoeken waar de bron ligt. Klachten hebben op zich geen symptoomgerichte behandeling nodig’’, is zijn overtuiging. Wat is cranio? ,,Cranio, is een zachte, holistische therapie die je helpt om spanning los te laten, te herstellen en te helen. De behandelingen stimuleren het zelf-genezend vermogen. Je komt beter in je vel, in verbinding met jezelf en ervaart rust en meer vitaliteit.’’

Kijk op de nieuwe website www.ralphschmidt.nl voor meer informatie, stuur een bericht naar ralph@helendehalte.nl of bel: 06 25258095. (Foto: aangeleverd)