Coureur Eric Ott tevreden in Oschersleben

Nadat de motorcoureur Eric Ott twee wedstrijden voor het NK SuperCup 600 heeft moeten missen heeft hij weer twee wedstrijden verreden op het Duitse circuit van Oschersleben.

In de eerste wedstrijd kwam Eric niet goed van zijn zevende startpositie en kwam al snel in het gedrang. Op het krappe circuit van Oschersleben had Eric veel moeite met inhalen waardoor hij de aansluiting met de kopgroep miste. Richting het einde van de race wist Eric zich nog wel terug te vechten naar de zevende positie en finishte daar ook. Voor Eric was dit een zeer teleurstellend resultaat want het is de eerste keer in tien races dat hij naast het podium belandde en zijn slechtste resultaat sinds eind 2013.

De tweede race startte om 14:35 waarbij de omstandigheden warmer en zonniger waren. Eric moest wederom van de zevende positie starten en was dit keer beter van zijn plaats. Hij kwam direct in een mooi gevecht in de kopgroep van zeven man. Na een gevecht met Thijs Peeters en Henry Compagner wist Eric nog naar voren te komen maar Thijs wist snel terug te komen en het tempo op te voeren. Eric hield de aansluiting met de kopgroep nog een aantal ronden maar moest daarna toegeven op de vier snelste coureurs. Hij kwam als vijfde over de streep met een snelste rondetijd van 1:31.7 en was uiteindelijk toch tevreden met dit resultaat.
De volgende wedstrijd voor Eric is tijdens de TT van Assen op zaterdag 27 juni waarbij Eric een wedstrijd mee zal rijden in de Dutch Supersport. (Karin Ott, foto:  Kees Siroo)