Corien Hildenbrant interviewt Thomas Verbogt bij LAAN

Corien Hildenbrant interviewt Thomas Verbogt bij LAAN

Castricum – Zondagmiddag 15 maart om 14.00 uur geeft de auteur Thomas Verbogt een interview bij boekhandel Laan. Corien Hildenbrant interviewt hem over zijn nieuwste boek; ‘Als je de stilte ziet’, in combinatie met zijn eerder verschenen boeken. De entree is gratis.

Thomas Verbogt (1952) debuteerde in 1981 met de verhalenbundel ‘De feestavond’. Sindsdien schreef hij vele romans, verhalenbundels en toneelstukken. Waar Verbogt vooral om geprezen wordt, is zijn melancholieke en lichte toon en zijn filmische manier van vertellen. Ook met zijn humoristische korte verhalen bindt hij veel lezers aan zich. Bekende titels van zijn hand zijn onder andere de romans ‘Perfecte stilte’ en ‘Hoe alles moest beginnen’. ‘Als de winter voorbij is’ stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs, de longlist van de ECI Literatuurprijs en op de shortlist van de Boekhandelsprijs.

Zijn nieuwste titel ‘Als je de stilte ziet’, is ook een juweel; een diep ontroerende roman over verlangen, vluchtigheid en betekenis geven aan het leven. Thomas Verbogt heeft een dagelijkse column in De Gelderlander, de krant van zijn geboortestreek.
Corien Hildenbrant heeft Nederlands gestudeerd, leidt diverse leesclubs en gaf eerder bij Laan de zogenaamde Schwobb-lezingen.

(Foto: Quintalle Nix)