Cor Spil verrast met tekeningen op XL formaat in DOK

Castricum – In de maanden augustus en september exposeert Cor Spil in restaurant De Oude Keuken. Naast de schilderijen, die degenen die hem volgen, van hem gewend zijn, zullen ook zeven tekeningen van extra groot formaat (100×150 cm) te zien zijn.

Voorheen schilderde hij met acrylverf, maar de laatste tijd heeft olieverf zijn voorkeur. Op de doeken staan portretten van exotische figuren uit Nepal, Bali, China en India. Ze zijn gemaakt naar aanleiding van foto´s die Spil nam op een aantal reizen door Azië. Op papier heeft hij in zwart-wit danseressen afgebeeld en ook weer portretten, maar dan in steenrood. Hij probeert graag nieuwe schilder- en tekentechnieken uit. Zo ontdekte hij op YouTube een filmpje waarin een tekening werd opgebouwd met een zakje pigment, een pastelpotlood en een gum. Het juiste pigment voor in het stoffen zakje vond hij in de bouwmarkt. Het wordt verkocht als kleurstof voor cement.

Na wat geëxperimenteer kon hij aardig met deze techniek uit de voeten, hetgeen uiteindelijk resulteerde in de grote portretten, die momenteel in De Oude Keuken te zien zijn. De werken worden niet vaak geëxposeerd vanwege het formaat. Restaurant De Oude Keuken is één van de weinige gelegenheden om deze werken aan het publiek te tonen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs aan de Oude Parklaan 117. Kijk op www.deoudekeuken.net voor de openingstijden en overige informatie. (Foto’s: aangeleverd)