Connexxion dienstregeling aangepast

Regio – De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus leiden ertoe dat aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer. Vanaf donderdag 19 maart heeft Connexxion daarom de dienstregeling aangepast. De aangepaste dienstregeling is vanaf 18 maart terug te vinden in de reisplanner.

Door de frequentie te verlagen, voorkomt Connexxion dat er lege bussen rondrijden en blijft er een basisvoorziening aan OV beschikbaar. Daarbij zorgt Connexxion dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo zorgen ze ervoor dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen reizen.

Aangepaste serviceverlening in de bus

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, wordt reizigers gevraagd via de zijdeur in te stappen en achterin in- en uit te checken. Dit vermindert het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Achterin instappen betekent dat reizigers geen los kaartje kunnen kopen bij de buschauffeur. Reizigers kunnen reizen met een OV-chipkaart, e-ticket of met de Tranzer app. Saldo is te koop via: https://www.overal.nl/shop/ en e-tickets zijn te koop via: https://www.overal.nl/nl/shop/e-ticket-ritkaartjes/ritkaartje-enkele-reis

Buurtbussen

De buurtbussen rijden, mede op advies van de RIVM, niet meer vanaf maandag 16 maart. De meeste buurtbuschauffeurs vallen in de mogelijk kwetsbare doelgroep en in de buurtbussen kunnen de chauffeurs niet zo worden beschermd als in de reguliere bussen.

Actueel reisadvies

Vanaf 18 maart is de aangepaste dienstregeling verwerkt in de reisplanner. Houd deze pagina: www.overal.nl/corona in de gaten voor updates.

(Foto: Monique de Vries)