Concert Folq-World, een muzikale wereldreis

Zondag 16 september opent het nieuwe seizoen van ‘Concert op zondag’ met het kwartet van Folq-World. Een betere opening kun je je eigenlijk niet wensen, want het repertoire zal bij de meeste toehoorders herinneringen oproepen aan de vakantie; recent of al wat langer geleden.

De vier bandleden zijn meester op meerdere instrumenten. Zo is Paul Hondius bijvoorbeeld behalve zanger ook violist, fluitist, gitarist en altsaxofonist. En Jan Sijben speelt niet alleen tuba, maar ook gitaar en darabukka. Die veelzijdigheid zorgt voor de authentieke klank van de muziek die ze spelen. Die varieert van Ierse liedjes, die in menige Ierse kroeg is te horen, tot de melancholische klanken van de Klezmermuziek, die onder andere in de straten van Odessa wordt gespeeld. En die muziek wordt weer afgewisseld met Argentijnse tango’s. Griekse liefdesliedjes, Franse musettes enz. De volksmuziek, die de professionals van Folq-World ten gehore brengen, is een ware schatkist van verschillende muzikale stijlen en ritmes, aparte toonsoorten en akkoorden, instrumenten en expressie van emoties.

Het concert begint om 15.00 uur in concertzaal ‘Koningsduyn’ van Geesterhage, Geesterduinweg 3 in Castricum. Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv of tel. 0251-659012 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen € 15,50, 65+ € 13,50, kinderen (<12) € 6,50; consumptie (koffie, thee, limonade) in de pauze inbegrepen. (Foto: aangeleverd)