Compagnie DaaD brengt ‘varend’ theaterspektakel

Regio – Deze zomer ‘vaart’ Compagnie DaaD met een beeldend en theatraal spektakel tussen Castricum aan Zee, Castricum centrum, Alkmaar en Bergen. ‘BOAT’ is een verhaal op de grens van verbeelding en realiteit. Een avontuurlijke vaartocht en een bijzondere installatie over land, met twee vissers op een eindeloze zee.

De afgelopen tijd hebben projectleider Linda Anneveld en creatieve makers Kees Verdonk, Gerbrand Dros, Hein Drost, Germ Bot, Aat Dirks en Harold Koopman gewerkt aan de theatrale installatie. De ‘boat’ vaart over land, met een lang fietsframe aan de onderkant en daarbovenop een zelfgebouwde sloep. Dit geeft een bijzonder surrealistisch beeld, waar het publiek ter plekke getuige van is.

Het verhaal

Tijdens een vaartocht over zee belanden twee vissers van de ene uitzichtloze situatie in de andere. Om te voorkomen dat ze definitief kopje onder gaan, aan lager wal raken of nog erger: naar de hááien gaan, moeten ze roeien met de riemen die ze hebben en álle zeilen bijzetten. Maar zonder hoop geen uitzicht, dus overwinnen ze alle obstakels en varen ze toch nog naar het lichtpuntje aan de horizon. Een verhaal waarin herkenbare beelden worden omgekeerd en met een flinke golf humor wordt opgeschud.

Speeldata

BOAT is te zien op donderdag 22 juli om 15.00 uur bij het strandplateau in Castricum aan Zee, vrijdag 23 juli om 15.00 uur op het Bakkerspleintje in Castricum, zaterdag 7 augustus om 15.00 uur bij de Molen van Piet (Bolwerk) in Alkmaar, zondag 8 augustus tijdens Festival Karavaan in het Victoriepark in Alkmaar, zaterdag 14 augustus om 15.00 uur bij Rekerhout aan het Thijssepad in Alkmaar, zondag 15 augustus om 15.00 uur bij de Ruïnekerk in Bergen en vrijdag 20 augustus om 15.00 uur aan de Boulevard (opgang Noord) in Bergen aan Zee. De toegang is gratis.

Financiering

BOAT is een productie van Compagnie DaaD en is mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Alkmaar, Bergen en Castricum, het Victoriefonds, Fonds Podiumkunsten en Prins Bernhard Cultuurfonds. Op zondag 8 augustus is BOAT onderdeel van festival Karavaan! Binnenkort volgt een nieuwsupdate van het DaaD’s Scheepsjournaal, te zien op www.compagniedaad.nl en op Facebook en Instagram. (Afbeelding: aangeleverd)