Comité wil Bakkum autoluw maken

Bakkum – Het Comité Bakkum Autoluw is een petitie gestart om een eind te maken aan het drukke autoverkeer in de woonkern. De groep weet zich gesteund door de Fietsersbond en Overleggroep Zanderij Autoluw.

Al enkele jaren voert men overleg met de gemeente om het drukke sluipverkeer uit Bakkum te weren. Hoewel de gemeente erkent dat het veel te druk is in Bakkum, is een echte oplossing voorlopig niet in zicht. Het comité heeft echter een oplossing bedacht die op korte termijn te realiseren is. In september wil men de bijbehorende petitie aan de gemeente aanbieden met de boodschap om op korte termijn een pilot op te starten. Al vrij snel na het presenteren van een flyer kwamen er veel vragen bij het comité binnen. Op https://tinyurl.com/wvpma5tt worden de vragen en antwoorden op een rij gezet. Er zijn tot dusver negen vragen behandeld en de verwachting is dat de lijst nog wordt uitgebreid.

Het comité licht toe: ,,Wij vragen de gemeente om een pilot te organiseren, zodat het probleem met het doorgaande verkeer in Bakkum nu eens écht wordt opgelost. Als de gemeente daarmee akkoord gaat, komt er natuurlijk eerst een ‘participatietraject’ waarbij met alle belanghebbenden in gesprek wordt gegaan.’’ Volgens het comité kunnen hulpdiensten ook bij het uitvoeren van de beoogde maatregel nog gewoon passeren. Men stelt: ,,Verkeersdeskundigen van de gemeente hebben bevestigd dat dit mogelijk is. Bovendien zijn er veel overwegen die Castricum en Bakkum verbinden. En er is een duidelijk voordeel met dit plan: als de Bakkummerstraat minder druk is, zal dat ook minder hinder opleveren voor hulpdiensten.’’

Het resultaat van de voorgestelde aanpassing zal volgens het comité zijn dat de Bakkummerstraat door alle Bakkummers makkelijk en veilig kan worden gebruikt. ,,De leefomgeving wordt voor alle Bakkummers verbeterd; veiligheid, rust, ruimte en minder stress. En ja, uiteindelijk het zijn het natuurlijk de Bakkummers die kiezen in wat voor dorp ze willen leven. Wij vragen Bakkummers om dit plan te ondersteunen en de petitie te tekenen.‘’ Hiervoor dient men naar bakkumautoluw.petities.nl te gaan. (Foto: Fietsersbond Castricum)