College wil sociale huurwoningen in politiebureau

Castricum – Er wordt al enige tijd gesproken over het leegkomen van het politiebureau aan de Eerste Groenelaan. De gemeente heeft het eerste recht van koop gekregen. Men is van plan om in het gebouw tien sociale koopwoningen te realiseren.Dat gebeurt in samenwerking met de corporatie Kennemer Wonen.

De politie wil het bureau wil afstoten en een post van de hermandad in het gemeentehuis vestigen. Daarom heeft de gemeente deze locatie opgenomen in het Masterplan Inbreidingen, dat in maart van dit jaar is vastgesteld. Het Rijksvastgoedbedrijf, de huidige eigenaar van het pand, verleende de gemeente eind 2019 het eerste recht van koop. Daarvoor wordt een maatschappelijke prijs gevraagd, onder voorwaarde dat er sprake is van een maatschappelijke herontwikkeling. Daarom grijpen burgemeester en wethouders deze mogelijkheid graag aan om het tekort aan sociale huurwoningen in de gemeente terug te brengen. In het gebouw kunnen tien woningen ondergebracht worden.

Dat worden acht tweekamerappartementen en twee studio’s. Het college heeft hieromtrent vorige week dinsdag een principebesluit genomen. Voordat met de verbouw kan worden gestart, moet de huidige maatschappelijke bestemming worden omgezet in de bestemming wonen. Ondertussen zorgt Kennemer Wonen, die de woningen gaat verhuren, voor een participatietraject voor omwonenden. Uiteraard reageerde woonwethouder Paul Slettenhaar enthousiast op deze ontwikkeling. Hij stelt: ,,Dit project past mooi binnen de in voorbereiding zijnde plannen voor sociale huur. Het bevindt zich weliswaar nog in de intentiefase, maar ik zie het als geweldige kans om hier 100% sociale huur waar te maken.” (Tekst / Foto: Hans Boot)